Duketown Slim

Met een resonator gitaar op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes, de bezwerende ritmes van zijn voetzolen en met zijn eerlijke rauwe stemgeluid, zingt Imco Ceelen zich als Duketown Slim een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk. Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze Bossche bluesman als hij op de speelstoel gezet wordt. Hij siert het genre met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel.
http://www.duketownslim.com

Blues on Bootz

Blues-on-bootz 5 ervaren artiesten die door het regelmatig touren als begeleidingband voor de Amerikaanse bluesgitarist Michael Dotson er een heuse internationale blues carrière op na houden. Hun huisstijl is de Chicago blues; een stijl die een smeltkroes is van allerlei bluesstijlen en behalve swingend dus ook heel afwisselend is. Deze mannen weten hoe je een feestje moet bouwen met hun interpretatie en mix van swing, stampende boogie & good ol’ houserockin’ blues!
http://www.bluesonbootz.com

Ruben Hoeke Band

Ruben-Hoeke-Band Zeer krachtige 4-mans formatie met repertoire van rythm & blues, boogie, soul en vette rock, rondom de zoon van de helaas niet meer onder ons verkerende Boogie Woogie pianist Rob Hoeke. Vlammend als een F-16 met maximale naverbranders, gaat deze gitarist voor veel vuur zorgen ’s avonds bij Blues aan de Reest. Dit is een band voor de liefhebbers van Bluesrock dat met veel drive en passie gespeeld wordt. Ruben Hoeke band bestaat verder uit Frank van Pardo op zang en harmonica, Arjen Knaap op drums en Paul Brandsen op basgitaar.
http://www.rubenhoeke.com/

Southern Style

Southern-Style Een blues / rockband die stevige (blues)rock afwisselt met de ene keer subtiele en dan weer broeierige, hete, dampende blues. De naam komt van het feit dat de band in eerste instantie bluesmuziek maakt uit de Mississippi-delta, Texas en Louisiana, dus muziek met-en-in een zuidelijke stijl. Dat “The blues” absoluut niet saai is, wordt elk optreden weer bewezen. Eigen nummers, bekende en minder bekende covers, worden op gepassioneerde en vooral eigen wijze gebracht, waarbij soms zelfs ook authentieke bluesinstrumenten zoals homemade Cigarbox gitaren gebruikt worden. Hun voor een breed publiek toegankelijke muziek heeft never a dull moment en wordt gewaardeerd door zowel de traditionele- als de new generation bluesliefhebber. Southern Style brengt the Blues zoals de Blues bedoeld is; dan weer ingetogen, dan weer rauw, maar altijd recht uit het hart!
http://www.southernstyle.nl/

Clear Moonshine

clear-moonshine Deze formatie is het samenwerkingsverband tussen een Chigaco bluesman (Marijn Ooijmans) en een Delta bluesman (Cigarbox Henri), die af en toe midden in de nacht in dat ene schuurtje samenkomen om hun illegale, home-distilled liqour die men Moonshine noemt te brouwen. Ondertussen, als de distillatie apparaten hun werk doen, maken ze samen bluesmuziek. Deze muziek is dus een unieke mengeling van Chicago- en Delta blues, die vervolgens als klare Moonshine, over je zal worden uitgeschonken. Laat je onderdompelen in de were-booze-meets-blues sound van deze mannen. Hun concert wordt een unieke ervaring en vindt na afloop van het festival in de Saloon van Klein Oever plaats.